Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Δημιουργία avatar με το Voki

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το Voki είναι ένα online εργαλείο που επιτρέπει τη δημιουργία κινούμενων και ομιλούντων ψηφιακών χαρακτήρων (avatars) με τη μορφή υπαρκτών προσώπων, ζώων ή φανταστικών χαρακτήρων. Μπορείτε να διαμορφώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, να επιλέξετε το ντύσιμό τους, να επιλέξετε το φόντο και κυρίως να τους δώσετε φωνή είτε καταγράφοντας τη φωνή σας, είτε με κείμενο που μετατρέπεται σε φωνή σε πάνω από 25 γλώσσες (και ελληνικά).
Όταν βέβαια κάνουμε λόγο για avatar στο διαδίκτυο, εννοούμε μια αντιπροσωπευτική εικόνα του εκάστοτε χρήστη.

Το avatar που δημιουργείτε μπορείτε να το ενσωματώσετε σε blog και ιστοσελίδες (μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες), να το δημοσιεύσετε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, google+) ή να το αποστείλετε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι οι μαθητές/τριες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να είναι απαραίτητη η εγγραφή τους.

To Voki αναλύεται σε πέντε ειδικότερα βήματα:
  • Δημιουργώ (Create): Δημιουργία και δημοσίευση ενός ομιλούντα χαρακτήρα με προσθήκη φωνής.
  • Tο Voki μου (My Voki): Ρυθμίσεις λεπτομερειών ενός προσωπικού Voki.
  • Μαθαίνω (Learn): Παρατίθενται τρόποι χρήσης της υπηρεσίας ως εκπαιδευτικού εργαλείου καθώς και ιδέες για την αξιοποίησή του στην τάξη.
  • Σχέδια μαθήματος (Lesson Plans): Παρουσιάζεται μια βάση δεδομένων με σχέδια μαθήματος (στα Αγγλικά).
  • Προϊόντα (Products): Με το Voki Classroom με μία μικρή συνδρομή (15 days free) ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει τάξεις με μαθήματα και να τα διαχειριστεί. Στις τάξεις αυτές οι μαθητές δεν χρειάζεται να εγγραφούν και ο καθηγητής μπορεί να δει όλα τα Voki που σχεδίασαν και να τα αξιολογήσει. Με το Voki Presenter (15 days free) οι μαθητές μπορούν να δουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού, να ακούσουν τη φωνή του, στο σπίτι, στο σχολείο, ή οπουδήποτε. Η παρουσίαση αποθηκεύετε «στο σύννεφο» με μια μοναδική διεύθυνση URL για να προβληθεί οπουδήποτε. Έτσι μπορεί να διαμοιραστεί στους μαθητές, στους γονείς ή στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.
Δείτε ένα σχετικό βίντεο:


Κατεβάστε έναν οδηγό χρήσης από εδώ.

Δημιουργία και δημοσίευση voki στο twinspace:

Τυχαίες αναρτήσεις...