Menu

Καλωσόρισμα

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου και ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!
Αυτό το blog δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την Διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Θα βρείτε άρθρα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία καθώς και επιλεγμένο υλικό δικό μου αλλά και άλλων συναδέλφων σχετικό με τη Διδασκαλία της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τα παρόντα Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Πληροφορική, το παρόν υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εκτός από το Γυμνάσιο στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑ.Λ αλλά και στο Δημοτικό με κάποιες τροποποιήσεις.
                                                   Καλή πλοήγηση!

Εκμάθηση προγραμματισμού με το CodeMonkey

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η εφαρμογή CodeMonkey ανήκει  σε μια σειρά εφαρμογών που προσφέρουν  ένα φιλικό περιβάλλον εκμάθησης προγραμματισμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση της γλώσσας CoffeeScript.
Η εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές από 9 ετών και άνω και καλύπτει πλήθος θεμάτων. Υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας μαθητικής τάξης με 30 μαθητές.
Ο λογαριασμός δεν έχει χρονικό περιορισμό, αλλά οι μαθητές έχουν πρόσβαση μόνο σε 30 επίπεδα (από τα συνολικά 400). Για περισσότερα επίπεδα, θα πρέπει να πληρωθεί συνδρομή. Ο καθηγητής έχει πρόσβαση σε  ένα αναλυτικό teacher kit και έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου  των μαθητών του. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά.
Για τη χρήση του χρειαζόμαστε μόνο έναν ενημερωμένο φυλλομετρητή. Για tablets υπάρχει διαθέσιμο Chrome /Safari app.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:



Υπάρχει δραστηριότητα για την Ώρα Κώδικα, διαθέσιμη εδώ.

Τυχαίες αναρτήσεις...